Genomen Maatregelen COVID-19
FR

Ford Mustang best verkochte sportwagen ter wereld

25/04/2017

De Ford Mustang was de best verkochte sportwagen ter wereld in 2016. Dat blijkt uit een door Ford uitgevoerde analyse van de data van IHS Markit, een bedrijf dat de internationale verkoopcijfers in de automotive industrie registreert.

In de Verenigde Staten is de iconische Ford Mustang al vijftig jaar de meest populaire sportwagen. Dat het nu internationaal de meest gewilde sportwagen is komt vooral door toenemende belangstelling uit Europa en China. Wereldwijd werden er in 2016 6 procent meer Mustangs verkocht dan in 2015; in dezelfde periode verdubbelde de verkoop buiten de VS.

In 2016, het eerste jaar dat de Mustang overal in Europa te koop was, werden meer dan 15.000 exemplaren verkocht van deze pony. In heel veel Europese markten was Mustang de favoriete keus onder liefhebbers van snelle wagens. De iconische Amerikaan was populairder dan Europese en Aziatische sportwagens in onder andere Frankrijk, Zweden, Finland, Polen, Tsjechië, Roemenië en Griekenland.

"De Mustang stond bovenaan de lijst met best verkopende sportwagens in het gebied van de Noordpool tot de Middellandse Zee", zegt Roelant de Waard, vice-president Marketing, Sales & Service bij Ford of Europe. "De iconische sportswagen blijft ook in 2017 populair bij bestuurders van alle leeftijden en alle achtergronden. In de eerste drie maanden van dit jaar werden al 3.600 Mustangs verkocht in Europa."

Interesse?

De Mustang met 2,3 liter EcoBoost benzinemotor is er vanaf €37.000De Mustang met 5,0 liter V8 benzinemotor is er vanaf €43.000


Nieuws

Nieuws

Bekijk hier het laatste nieuwsBeoordelingen