Genomen Maatregelen COVID-19
FR

The Rebirth of an Icon..

In februari 2015 maakte Ken Block op spectaculaire wijze zijn entree tijdens de voorstelling van de nieuwe Ford Focus RS. Zijn entree werd voorafgegaan door een parade van alle voorgaande RS modellen die samen al jaren de standaard vormen voor high performance personenwagens. Hiermee toonde Ford in één klap dat dat de nieuwe Focus RS de lat terug hoger zal leggen voor de competitie zonder af te wijken van zijn roots. De focus RS zal voor het eerst wereldwijd worden verkocht en is de eerste van 12 nieuwe sportwagens die onder de nieuwe divisie Ford Performance zullen gelanceerd worden tegen 2020.

Technologieën / Specs / Performance

De nieuwe Ford Focus RS wordt aangedreven door een 2,3l ecoboost met 350pk. Dezelfde motor die we al kennen uit de nieuwe Ford Mustang. Waardoor deze generatie maar liefst 45pk meer krijgt als de vorige generatie en nu al legendarische Focus RS MKII.

De grootste vernieuwing tegenover de vorige generatie MKII is de introdutie van het innovatieve Ford Performance  All-Wheel-Drive systeem met Torque-Vectoring, een sytsteem dat het koppel ongelijkmatig kan verdelen over de 4 wielen. Dit type aandrijving heeft een enorme impact op de wendbaardheid en het rijplezier van de nieuwe Focus RS. De grootste troeven zijn de buitengewone grip, de hoge bochtensnelheid en de snelheid van het uitrijden uit de bochten. Alles tezamen zorgend voor de ultieme rijervaring.

Meer informatie over de Focus RS


Een andere vernieuwing is de introductie van 4 verschillende rijmodi: Normal, Sport, Track, en Drift. Normal spreekt voor zich en is bedoeld voor normaal alledaags verkeer, de reacties van het voertuig zijn aangepast aan alle omstandigheden op de openbare weg. Voor de sportmodus wordt het reactiesnelheid van de motor, de stuurinrichting, en de uitlaat, aangepast naar een karakteristiekere en sportievere rijstijl voor op de openbare weg. In de Track-modus worden bovenop de sportinstellingen, het AWD-systeem en de elektronische stabiliteitscontrole aangepast voor een optimaal gebruik op het circuit. Deze modus haalt het beste uit de nieuwe Focus RS op het circuit maar is niet geschikt voor op de openbare weg. De laatste en wellicht ook de spannendste modus is de Drift. Dit is een primeur in de automotive industrie en maakt gebruik van een unieke AWD setting die meer vermogen stuurt naar de achterwielen zodat gecontroleerde drifts makkelijk uit te voeren zijn, zelf voor meer onervaren chauffeurs. We vermoeden dat Ken Block hier toch fameus zijn steentje heeft in bijgedragen. De Drift-modus is net als Track enkel geschikt voor gebruik op het circuit of op een afgesloten weg.

Contacteer FordStore A B Automotive

De Focus RS is enkel beschikbaar in FordStores. De productie is gelimiteerd maar bij uw Ford Store A B Automotive hebben wij nog voldoende beschibaarheid om u snel achter het stuur te zetten van de nieuwe Ford Focus RS.  

De wagen is standaard al zeer goed uitgerust maar u kan nog eens stuk verder gaan met de aankleding zodat uw nieuwe Focus RS volledig op uw maat wordt gemaakt. Belangerijkste opties zijn speciale Recaro Kuipstoelen, 19" forged velgen, de lanceringskleur Nitrous, blauwe remklauwen en het SYNC 2 navigatie- en mulimediasysteem. 

Informeer naar de Focus RS

Ben je benieuwd hoe de nieuwe Ford Focus RS tot stand kwam? Bekijk dan hieronder deel 1 van de 8-delige documentaire over de ontwikkeling van de nieuwe Ford Focus RS.


Nieuws


Algemene Voorwaarden Privacyverklaring Vacatures